Pomysł na sałatkę zrodził się w sobotni wieczór, z składników które miałam przygotowałam sałatkę na kolację. Dodatkowo sałata gotowa w 15 minut.
Czas przygotowania – 15 min.
Składniki
- pieczarki marynowane – 1 słoik duży
- kukurydza – 1 puszka
- fasola czerwona – 1 puszka
- groszek – 1 puszka
- cebula czerwona – 1 sztuka
- ogórek kiszony – 4 sztuki
- kabanosy – 300 g
- papryka marynowana – 1 mały słoik
- sól, pieprz do smaku
- majonez
Sposób przygotowania
Wszystkie warzywa konserwowe odsączyć.
Kabanosy pokroić w plasterki.
Pieczarki, paprykę, cebulę, ogórki pokroić w kosteczkę.
Wszystko razem połączyć, doprawić solą i pieprzem.
Dodać 2-3 łyżki majonezu i gotowe.