Śledzie z groszkiem

Śledzie z groszkiem

Tradycyjne sałatki śledziowe już były, teraz śledzie jakby na pierzynce. Bardzo szybkie i smaczne jedzonko.

    Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • śledzie w oleju – 400 g
  • groszek zielony – 1 puszka
  • cebula – 1 sztuka
  • jajka – 4 sztuki
  • śmietana – 3 łyżki
  • musztarda – 1 łyżeczka
  • zioła: pietruszka, szczypiorek
  • sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jajka ugotować na twardo, obrać z łupki i posiekać drobno.

Groszek odcedzić z nadmiaru wody i dodać do jajek.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, dodać pokrojoną pietruszkę i szczypiorek.

Całość doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę i musztardę, sos dokładnie wymieszać.

Na talerzu ułożyć sos na wierzch porozkładać śledzie pokrojone w dowolny sposób, całość udekorować szczypiorkiem.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przekąski, Sałatki, Wielkanoc i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *