Śledzie z jabłkiem i cebulą

Śledzie z jabłkiem i cebuląSKŁADNIKI

  • 300 g śledzie w oleju
  • 1 duże jabłko
  • 1 cebula czerwona
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 3 łyżki majonezu

 

WYKONANIE

Śledzie osuszyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Następnie pokroić o paski ok. 0,5 cm i ułożyć na półmisku.

Jabłko obrać, wyjąć gniazda nasienne i pokroić jabłko w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Jabłka połączyć z cebulą, doprawić solą, pieprzem, dodać śmietanę, majonez, wszystko razem połączyć.

Na ułożone śledzie wyłożyć jabłko z cebulą, dowolnie udekorować.

Drugi sposób na przygotowanie tej sałatki to: wszystkie składniki drobno pokroić, doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę i majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Sałatka gotowa.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki, Wielkanoc. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *