Sałata z kurczakiem i marynowanymi pieczarkami

Sałata z kurczakiem i marynowanymi pieczarkami

Tym razem połączenie pieczonego kurczaka z pieczarkami marynowanymi o ostrzejszym smaku.

Czas przygotowania – 20 min.

SKŁADNIKI

  • pieczarki marynowane – 1 słoik duży (1 litr)
  • fasola czerwona – 1 puszka
  • kukurydza – 1 puszka
  • filet z kurczaka – 600 g
  • cebula czerwona – 1 sztuka
  • jajka – 4 sztuki
  • sól, pieprz do smaku
  • świeża natka pietruszki
  • olej roślinny
  • przyprawa gyros

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jajka ugotować na twardo.

Filety dokładnie wypłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną z dodatkiem niewielkiej ilości oleju roślinnego patelnie dodać kurczaka i oprószyć lekko przyprawą gyros. Całość dusić, aż mięso będzie miękkie.

Pieczarki odsączyć i pokroić w kosteczkę, wraz z cebulą, jajkiem. Fasole i kukurydzę odsączyć. Dodać posiekaną natkę pietruszki.

Wszystkie składniki połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Przed podaniem dodać majonez.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *