Tym razem połączenie pieczonego kurczaka z pieczarkami marynowanymi o ostrzejszym smaku.
Czas przygotowania – 20 min.
SKŁADNIKI
- pieczarki marynowane – 1 słoik duży (1 litr)
- fasola czerwona – 1 puszka
- kukurydza – 1 puszka
- filet z kurczaka – 600 g
- cebula czerwona – 1 sztuka
- jajka – 4 sztuki
- sól, pieprz do smaku
- świeża natka pietruszki
- olej roślinny
- przyprawa gyros
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka ugotować na twardo.
Filety dokładnie wypłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną z dodatkiem niewielkiej ilości oleju roślinnego patelnie dodać kurczaka i oprószyć lekko przyprawą gyros. Całość dusić, aż mięso będzie miękkie.
Pieczarki odsączyć i pokroić w kosteczkę, wraz z cebulą, jajkiem. Fasole i kukurydzę odsączyć. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Wszystkie składniki połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem dodać majonez.