Surówka doskonała jako dodatek do obiadu, ale również jako lekka przekąska.
Czas przygotowania – 15 min.
SKŁADNIKI
- sałata lodowa – 1 sztuka
- ogórki kiszone – 5 sztuk
- rzodkiewka – 1 pęczek
- cebula – 1 sztuka
- kukurydza – 1 puszka
- jajka – 4 sztuki
- sól, pieprz – do smaku
- jogurt grecki – kilka łyżek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sałatę lodowa dokładnie wypłukać, osuszyć a następnie porwać na mniejsze kawałeczki.
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i następnie pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć. Cebule pokroić w kostkę.
Ogórki pokroić w plasterki, odsączyć z nadmiaru wody, rzodkiewkę pokroić w plasterki.
Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać jogurt grecki i całość wymieszać.
Można jeszcze dodać czosnek jak ktoś go bardzo lubi lub dodaje do wszystkiego.