Sałata z ogórkiem kiszonym, rzodkiewką i kukurydzą

Sałata z ogórkiem kiszonym, rzodkiewką i kukurydzą

Surówka doskonała jako dodatek do obiadu, ale również jako lekka przekąska.

Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • sałata lodowa – 1 sztuka
  • ogórki kiszone – 5 sztuk
  • rzodkiewka – 1 pęczek
  • cebula – 1 sztuka
  • kukurydza – 1 puszka
  • jajka – 4 sztuki
  • sól, pieprz – do smaku
  • jogurt grecki – kilka łyżek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Sałatę lodowa dokładnie wypłukać, osuszyć a następnie porwać na mniejsze kawałeczki.

Jajka ugotować na twardo, przestudzić i następnie pokroić w kostkę.

Kukurydzę odsączyć. Cebule pokroić w kostkę.

Ogórki pokroić w plasterki, odsączyć z nadmiaru wody, rzodkiewkę pokroić w plasterki.

Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać jogurt grecki i całość wymieszać.

Można jeszcze dodać czosnek jak ktoś go bardzo lubi lub dodaje do wszystkiego.

Sałata lodowa z ogórkiem kiszonym, rzodkiewką i kukurydzą

Ten wpis został opublikowany w kategorii Surówki i oznaczony tagami , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *