Po raz pierwszy do sałatki użyłam paluszków krabowych, bo jakoś za nimi nie przepadam, ale powiem że rezultat był całkiem inny niż myślałam, sałatka bardzo dobra.
Czas przygotowania – 60 min.
SKŁADNIKI
- paluszki surimi – 300 -500 g
- groszek zielony – 1 puszka
- makaron (kształt ryżu) – 250 g
- cebula czerwona – 1 sztuka
- ogórki kiszone – 4-6 sztuk
- jajka gotowane – 4 sztuki
Majonez
- śmietana 18% – 150 g
- musztarda – 1 łyżka
- majonez – 3 łyżki
- sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka ugotować na twardo.
Makaron (można wybrać dowolny, ulubiony) ugotować według przepisu na opakowaniu, dodać łyżkę oliwy z oliwek do gotowania aby się nie skleił, po ugotowaniu odcedzić i przestudzić.
Paluszki pokroić na drobne kawałeczki.
Jajka, cebulę, ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Groszek odsączyć.
Wszystkie składniki połączyć, doprawić pieprzem i solą i pieprzem do smaku, dodać majonez .