Sałata z paluszkami surimi

salatka z paluszkami surimi

Po raz pierwszy do sałatki użyłam paluszków krabowych, bo jakoś za nimi nie przepadam, ale powiem że rezultat był całkiem inny niż myślałam, sałatka bardzo dobra.

Czas przygotowania – 60 min.

SKŁADNIKI

  • paluszki surimi – 300 -500 g
  • groszek zielony – 1 puszka
  • makaron (kształt ryżu) – 250 g
  • cebula czerwona – 1 sztuka
  • ogórki kiszone – 4-6 sztuk
  • jajka gotowane – 4 sztuki

Majonez

  • śmietana 18% – 150 g
  • musztarda – 1 łyżka
  • majonez – 3 łyżki
  • sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jajka ugotować na twardo.

Makaron (można wybrać dowolny, ulubiony) ugotować według przepisu na opakowaniu, dodać łyżkę oliwy z oliwek do gotowania aby się nie skleił, po ugotowaniu odcedzić i przestudzić.

Paluszki pokroić na drobne kawałeczki.

Jajka, cebulę, ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Groszek odsączyć.

Wszystkie składniki połączyć, doprawić pieprzem i solą i pieprzem do smaku, dodać majonez .

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *