Seler marynowany z kabanosem

Seler marynowany z kabanosem

Bardzo prościutka, szybciutka sałatka, nawet kiedy wpadną niezapowiedziani goście.

    Czas przygotowania –  30 min.

Składniki

  • seler marynowany – 1 duży słoik
  • kabanosy wieprzowe – 300 g
  • kukurydza – 1 puszka
  • papryka świeża – 1 sztuka
  • groszek – 1 puszka
  • cebula – 1 mała sztuka
  • jajka gotowane – 4 sztuki
  • sól, pieprz – do smaku

Majonez

  • majonez gotowy – 2 łyżki
  • śmietana 18 % – 4-5 łyżek
  • musztarda – 1 łyżeczka

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. po ostudzeniu zetrzeć na tarce, na grubych oczkach.

Selera odsączyć na sitku a następnie pokroić drobno.

Kukurydzę, groszek odsączyć.

Paprykę, cebulę pokroić w kosteczkę i nasolić szczyptą soli, odstawić na 15 min. po upływie tego czasu odcisnąć warzywa.

Kabanosy pokroić w plasterki  (grubość wedle swojego uznania).

Wszystkie składniki połączyć, doprawić sola i pieprzem i dodać majonez.

Sałata z sekerem marynowanym

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *