Arbuz z fetą

Arbuz jest owocem zawierającym duże ilości wody. Bogaty jest w kwas jabłkowy i cytrynowy., dlatego też doskonale gasi pragnienie. Zawiera niewielkie ilości witamin B1, B2, C jak i potas, wapń, chlor, sód, magnez, siarkę, fosfor i żelazo.arbuzzfeta

Typowe połączenie arbuza i sera fety dla wegetarian. Delikatna sałatka o słodko słonym smaku. Idealna sałatka na przekąskę, kolację. Idealne połączenie na upalne dni.

SKŁADNIKI

  • arbuz – 200 g
  • ser feta naturalny – 100 g
  • listki mięty – do dekoracji
  • sok z cytryny – do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Arbuza (sam czerwony miąższ) pokroić w kostkę.

Ser feta również pokroić w kostkę, wielkościowo równą z arbuzem.

W pucharku, salaterce układać na przemian kostki arbuza i fety. Można wszystko skropić sokiem z cytryny.

Udekorować listkami mięty.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przekąski i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *