Mango bogate jest w szereg składników odżywczych tj.: potas, magnez, fosfor, wapń, sód, żelaz, witamina C, A, witaminy z grupy B.
Brzoskwinie natomiast zawierają związki magnezu, fosforu i potasu, prowitaminę A, witaminę C i witaminy z grupy B.
Słodki, delikatny i odżywczy koktajl na każdą okazję.
SKŁADNIKI
- mango – 1 sztuka
- brzoskwinie – 2 sztuki
- jogurt naturalny – 330 ml
- cukier kryształ lub brązowy – 2-3 łyżki
- kardamon
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mango obrać ze skórki, pokroić drobno. Brzoskwinie (mogą być z puszki lub świeże obrane ze skórki) również pokroić drobno.
Owoce umieścić w blenderze lub mikserze, dodać jogurt i cukier (cukier dodać do smaku ponieważ mango i brzoskwinie należą do owoców słodkich).
Wszystko dokładnie zmiksować.
Na koniec dodać szczyptę kardamonu.