Jajka z groszkiem

Jajka z groszkiem

Najprostsza, przekąska może i nawet sałatka, kiedy zjawiają się niespodziewani goście. Doskonała na wielkanocny stół.

    Czas przygotowania -`15 min.

SKŁADNIKI

  • jajka – 5-6 sztuk
  • groszek konserwowy – 1 puszka
  • śmietana 18% – 150 ml
  • majonez – 2-3 łyżki
  • musztarda – 1 łyżeczka
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać z łupki.

Jaka przekroić na pół i ułożyć na półmisku, talerzu.

Groszek zielony odsączyć z puszki i wyłożyć na jajka.

Śmietanę, musztardę, majonez  razem dokładnie połączyć, doprawić solą i pieprzem i wylać na jajka z groszkiem.

Udekorować całość szczypiorkiem.
Jajka z groszkiem

Ten wpis został opublikowany w kategorii Wielkanoc i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *