Surówka z rzodkiewki i papryki

Surówka z rzodkiewki i papryki

Surówka trzy składnikowa czyli papryka z rzodkiewką, z dodatkiem szczypiorku.

    Czas przygotowania – 30 minut
 

SKŁADNIKI

  • papryka żółta – 1 sztuka
  • rzodkiewka – 1 pęczek
  • szczypiorek do smaku –
  • sól, pieprz do smaku –
  • śmietana lub jogurt naturalny – 2-3 łyżki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Paprykę dokładnie umyć, można wybrać dowolny kolor papryki, wyjąć gniazdo nasienne.

Paprykę pokroić w cienkie długie paseczki, delikatnie nasolić, pomieszać i odstawić na 30 min. aby zmiękła.

Rzodkiewkę dokładnie umyć i pokroić w cienkie plasterki, delikatnie nasolić i również odstawić na min. 30 min.

Kiedy rzodkiewka i papryka puszczą sok i zmiękną wówczas odcisnąć je w rękach z nadmiary wody, przełożyć do miski, dodać pokrojony szczypiorek.

Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku i dodać śmietanę lub jogurt naturalny. Całość wymieszać.

Surówka z rzodkiewki i papryki

Ten wpis został opublikowany w kategorii Surówki i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *