Panierowany ser brie

panierowany ser brie

 Inaczej możemy nazwać prażony ser brie. Bardzo dobrze komponuje się jako dodatek do obiadu, do frytek i mięsa, doskonały również na przystawkę.Dobry na ciepło i zimno.

Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • ser brie
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ser podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem najlepiej z każdej strony.

Następnie panierować w bułce i jajku 2 razy (jajko, bułka, jajko, bułka- pojedyncza warstwa powoduje, że ser szybko się topi) i położyć na rozgrzanym oleju, smażyć z każdej strony kilka sekund, dłuższe smażenie spowoduje że ser się rozpłynie.

Related Posts

2 komentarze

  1. liko
    21 stycznia 2014
  2. Edwin
    22 stycznia 2014

Add Comment