Marcepanowa pianka z bezą i malinami

marcepanowapiankaZ Węgier przywiozłam olejek marcepanowy, postanowiłam go wykorzystać do ubitej pianki. Polecam w smaku rewelacja.

Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • śmietana 30% – 500 ml
  • galaretka malinowa lub wiśniowa – 1 opakowanie
  • bezy białe – kilka sztuk
  • olejek marcepanowy – 2 łyżki
  • maliny – 100 g
  • cukier puder – 2 łyżki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Galaretkę czerwoną rozpuścić w 1 szklance wody. Odstawić do przestygnięcia.

Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ubić, następnie dodać olejek marcepanowy i na koniec dodać lekko tężejącą galaretkę. Wszystko razem wymieszać.

Na spodzie pucharków (4 sztuki) ułożyć kilka malin następnie wlać piankę (nie dużo 1/8 z całości), kolejno pokruszyć bezy, następnie warstwa pianki i na wierzchu ułożyć malinki świeże. Kompozycja dowolna.

marcepanowapianka2 marcepanowapianka3

Ten wpis został opublikowany w kategorii Desery i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *