Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami

roladki

Roladki z pieczarkami delikatne i kruche mięsko, w sam raz na obiad. Bardzo szybkie w przygotowaniu.

Czas przygotowania – 30 min.

SKŁADNIKI

  • pierś z kurczaka – 2 podwójne piersi
  • pieczarki – 0,5 kg
  • cebula – 2 sztuki
  • przyprawa do kurczaka – 1 łyżeczka
  • musztarda dijon – 4-5 łyżeczek
  • sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebule obrać i podsmażyć na złoty kolor, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki i całość usmażyć aż pieczarki będą miękkie i cała woda z nich odparuje. Wystudzić.

Pierś z kurczaka wypłukać, osuszyć.

Fileta rozciąć, rozbić na 4 większe kotlety doprawić solą i pieprzem, wewnętrzną stronę posmarować łyżeczką musztardy dijon.

Na tak przygotowane kotlety nałożyć farsz z pieczarek i zwinąć na kształt rolady, roladki obwiązać sznurkiem, tak aby się nie rozwinęły i nabrały kształtu, można również spiąć mięso wykałaczkami.

Roladki podsmażyć na patelni do momentu aż się zrumienią z każdej strony, następnie przełożyć na blaszkę, podlać delikatnie olejem, wierzch posypać przyprawom do kurczaka lub gyros i piec aż mięso stanie się miękkie.

roladki2

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania Obiadowe i oznaczony tagami , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *