Sałatki owocowe możemy tworzyć na wiele sposobów, kombinacji, przede wszystkim dobieramy owoce, które lubimy.
Czas przygotowania – 15 min.
SKŁADNIKI
- ananas świeży – 1/2 z całości
- mandarynki – 2 sztuki
- gruszka – 2 sztuki
- winogrona białe – 1/2 kg
- banan – 2 sztuki
- sok z cytryny
- galaretka czerwona
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, przelać do płaskiego naczynia i odstawić do całkowitego stężenia.
Ananasa obrać pokroić w kostkę. Winogrona przekroić na pół i wyjąc pestki.
Banany, gruszki pokroić w kostkę. Mandarynki obrać i podzielić.
Wszystkie owoce połączyć i całość skropić sokiem z cytryny, dokładnie wszystko wymieszać, tak aby owoce nieściemniały.
Na koniec dodać pokrojoną w kostkę galaretkę.