Kolejny przepis na szybką, domową sałatką z pieczarkami marynowanymi i świeżym porem.
SKŁADNIKI
- por- 1 sztuka
- pieczarki marynowane – 1 słoik duży
- kukurydza – 1 puszka
- groszek konserwowy – 1 puszka
- cebula – 1 mała
- jajka – 4 sztuki
- sól, pieprz do smaku
- majonez
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pora obrać z wierzchnich liści i pokroić w drobne pół paseczki, nasolić delikatnie i odstawić na ok. 1 godzinę.
Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu pokroić w kosteczkę.
Groszek i kukurydzę odsączyć na sitku. Pieczarki również odsączyć z zalewy i pokroić w drobna kosteczkę.
Cebule pokroić drobno.
pora jeżeli zmiękł odcisnąć z nadmiaru wody.
Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez do smaku i gotowe.