Sałata pory z pieczarkami

salata pory z pieczarkami

Kolejny przepis na szybką, domową sałatką z pieczarkami marynowanymi i świeżym porem.

SKŁADNIKI

  • por- 1 sztuka
  • pieczarki marynowane – 1 słoik duży
  • kukurydza – 1 puszka
  • groszek konserwowy – 1 puszka
  • cebula – 1 mała
  • jajka – 4 sztuki
  • sól, pieprz do smaku
  • majonez

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pora obrać z wierzchnich liści i pokroić w drobne pół paseczki, nasolić delikatnie i odstawić na ok. 1 godzinę.

Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu pokroić w kosteczkę.

Groszek i kukurydzę odsączyć na sitku. Pieczarki również odsączyć z zalewy i pokroić w drobna kosteczkę.

Cebule pokroić drobno.

pora jeżeli zmiękł odcisnąć z nadmiaru wody.

Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez do smaku i gotowe.

salata pory z pieczarkami

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *