Pasta z makrelii wędzonej

 Pasta z makrelii wędzonej

Przepyszna pasta z makreli wędzonej, doskonała do kanapek i nie tylko. Zrobiłam ją pierwszy raz i nie wiem kiedy zniknęła, dobrze że wcześniej zrobiłam zdjęcie.

Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • makrela wędzona – 1 sztuka
  • majonez – 2 łyżki
  • śmietana – 1 łyżka
  • kapary – 1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz – do smaku
  • rzodkiewka – 1 pęczek
  • cebula czerwona – 1 sztuka mała
  • koperek – 1 pęczek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z makreli zdjąć skórę, następnie wyciągnąć kręgosłup, starać się aby z mięsa wyciągnąć jak najwięcej ości.

Mięso przełożyć do blendera, dodać kapary, majonez, śmietanę wszystko dokładnie zmiksować (miksować chwilę aby wszystkie ości, które pozostały w mięsie zostały zmiksowane), aby nie było obaw, że niewielka ość może się pojawić.

Pastę przełożyć z blendera, dodać posiekany drobno koperek, rzodkiewkę i cebulę pokrojoną w kostkę, . Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku, trzeba jednak uważać aby nie przesadzić z solą ponieważ ryba i kapary są dość słone.

Related Posts

Add Comment