Kakaowy banan z rumem

Kakaowy banan

Deser dla sympatyków, smakoszy bananów.  Jednak tym razem banan w innej smakowej odsłonie, otóż z  kakaowym dodatkiem słodzonego kakaa rozpuszczalnego. Dodatkowo dla urozmaicenia smaku można dodać orzechy włoskie lub laskowe.

    Czas przygotowania –  10 min.
 

Składniki

  • banan – 4 sztuki dojrzałe
  • kakao rozpuszczalne – 2-3 łyżki
  • rum – do smaku

Sposób przygotowania

Banany powinny być dojrzałe, wtedy mają lepszy smak.

Banany zmiksować blenderem na mus, dodać do nich kakao rozpuszczalne (u mnie Nesquik) i wymieszać.

To jest wersja dla dzieci.

Wersja dla do rosłych do kakaowego musu dodać rum, do smaku.

Kakaowy banan

Ten wpis został opublikowany w kategorii Desery i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *