Deser z truskawkami i granatem

deser z truskawkami i granatem

SKŁADNIKI

  • galaretka truskawkowa – 1 opakowanie
  • śmietana 30% – 300 ml
  • cukier puder – do smaku
  • truskawki mrożone – 2 szklanki
  • granat

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Do truskawek dolać 1 szklankę wody i zagotować, dosłodzić do smaku. Kiedy truskawki zaczną wrzeć, zdjąć je z ognia i rozpuścić w nich galaretkę truskawkową. Galaretkę przelać do pucharków i schłodzić.

Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder do smaku. Gotową śmietanę wyłożyć na stężałą galaretkę i udekorować grantem.

 

deser z truskawkami i granatem

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Desery i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *