Mizeria chili

Mizeria chili

Coś dla osób lubiących troszeczkę pikanterii, a mianowicie ogórki połączone z papryką chili jako dodatek do obiadu.

    Czas przygotowania – 30 min.

Składniki

  • ogórki – 1/2 kg
  • papryka chili do smaku
  • sól, pieprz do smaku
  • śmietana lub jogurt naturalny

Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie obrać i pokroić w plasterki ręcznie lub za pomocą szatkownicy.

Delikatnie je nasolić aby zmiękły i puściły wodę. Odstawić nasolone ogórki na około 15-30 min.

Po tym czasie odsączyć nadmiar wody, ogórki doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojoną w plasterki  papryczki chili (ilość według predyspozycji smakowych).

Wszystko połączyć jogurtem naturalnym lub śmietaną.

mizeriazchili

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Surówki i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *