Sałata „wrap bez zawijania”

Sałata wrap bez zawijania

Przygotowując wrapa czyli tortille z nadzieniem ominęłam tortillę i przygotowałam sałatkę bez zawijania.

Składniki

  • filet z kurczaka – 4 pojedyncze filety
  • sałata zielona kolorowa – 1 główka
  • papryczki peperoni i żółte – kilka sztuk
  • ser feta – 200 g
  • pomidor – 2 sztuki
  • cebula czerwona – 1 sztuka
  • sól, pieprz do smaku

Sos czosnkowy

  • czosnek – 1-2 ząbki (do smaku)
  • jogurt grecki – duży kubek

Dodatkowo

  • olej, masło – do smażenia kurczaka
  • przyprawa gyros lub do kurczaka – do smaku

Sposób przygotowania

Fileta dokładnie wypłukać, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso doprawić solą, pieprzem i przyprawą kebab-gyros do smaku.

Mięso podsmażyć na oleju i maśle na złoty kolor, tak aby były miękkie.
Sałatę, pomidora wypłukać i osuszyć. Pomidora pokroić na mniejsze plasterki.

Kukurydzę, fasolę, paprykę odsączyć z zalewy.

Sos

Do śmietany lub jogurtu dodać zmiażdżone ząbki czosnku, dodać majonez, koperek. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

Składniki połączyć razem, polać przygotowanym sosem.

Sałata "wrap bez zawijania" Sałata "wrap bez zawijania"

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sałatki i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *