Pieczony camembert

Dla smakoszy sera przepis na pieczony camembert z czosnkiem i rozmarynem. Ser po upieczeniu rozpływa się w ustach, jest aromatyczny i godny polecenia.

    Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • camembert – 250 g
  • ząbek czosnku
  • gałązka rozmarynu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ser camembert wybieramy najlepiej w drewnianym pudełeczku.

Wyjmujemy ser z opakowania i przekładamy z powrotem do drewnianego pudełeczka.

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C.

Wierzch sera  nacinamy i wkładamy do środka pokrojony w plasterki czosnek, na wierzch kładziemy świeży rozmaryn.

Tak przygotowany ser układamy  na blasze, pieczemy 10 minut.

Najlepiej smakuje z bagietka, która możemy zanurzyć w roztopionym serze.

Related Posts

One Response

  1. Grześ
    26 listopada 2013

Add Comment