Golonka z indyka

Golonka z indyka

Golonki z indyka w jarzynkach doskonały pomysł na obiad.

Czas przygotowania – 15 min., gotowania – 60 min.

SKŁADNIKI

  • golonka z indyka – 2-3 sztuki
  • rosół drobiowy
  • liść laurowy – 3-4 listki
  • ziele angielskie – 4-6 ziarenek
  • przyprawa do indyka – 2 łyżeczki
  • kucharek, jarzynka – 2 łyżeczki
  • cebula – 2 sztuki
  • marchewka – 2 sztuki
  • olej rzepakowy – kilka łyżek
  • woda – 1-2 szklanki
  • masło – 4 łyżki
  • seler – 1 sztuka mała

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Golonki zostały delikatnie podgotowane w rosole z jarzynkami aby były miękkie.

W naczyniu żaroodpornym ułożyć podgotowane golonki, dodać marchewkę pokrojoną w plasterki, cebulę pokrojoną w półplasterki.

Dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawą do indyka posypać golonki, dodać jarzynkę lub kucharka, kilka łyżek oleju rzepakowego i całość podlać szklanka wody. Na koniec dodać masło, ułożyć na golonkach aby na nich roztopiło. Golonki piec do momentu aż będą miękkie.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dania Obiadowe i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *