Wiśnie w syropie

Wiśnie w syropie to kompocik o doskonałym smaku i aromacie. Doskonały dla smakoszy wiśni nawet zimą. Doskonale się przechowuje i może być wykorzystany w wieloraki sposób.

wisniewsyropie

Wiśnie w syropie to świetny dodatek do wielu rodzai ciast, ciasteczek, deserów jak również, dań i napoi. Wiśnie doskonale się przechowują przez kilka miesięcy a nawet lat.

    Czas przygotowania – 30 min.

SKŁADNIKI

  • owoce wiśni – dowolna ilość
  • cukier kryształ 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wiśnie dokładnie opłukać i wydrylować.

Wydrylowane owoce przełożyć do słoików. Na litrowy słoik z wiśniami wsypać około 10 łyżek cukru, a na mniejszy około 5 łyżek cukru.

Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10-15 minut. wisniewsyropie1

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przetwory i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *