Koktajl kawowo-czekoladowy

Koktajl kawowo-czekoladowy

Tym razem nie koktajl owocowy ale raczej koktajl pobudza jacy z zawartością kawy. Doskonale pasuje na śniadanie.

Czas przygotowania – 15 min.

SKŁADNIKI

  • kawa rozpuszczalna – 1 łyżeczka
  • czekolada gorzka – 50 g
  • mleko – 1 szklanka
  • cukier waniliowy lub laska wanilii – 1 opakowanie
  • cukier do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mleko zagotować.

Kawę rozpuszczalną rozpuścić w 2-3 łyżkach wrzątku.

Czekoladę rozpuścić w rondelku lub w kąpieli wodnej z dodatkiem 2 łyżek śmietanki 30%.

Mleko przelać do rondelka, dodać rozpuszczona kawę, czekoladę i cukier waniliowy lub nasionka z laski wanilii, wszystko dokładnie zmiksować blenderem, dodać cukier do smaku.

Podawać na zimno lub ciepło.

Related Posts

Add Comment